Maria Brams (2016)

Maria Brams onze kledingverantwoordelijke. Interview uit 2016.

Maria Brams hoef ik jullie nauwelijks voor te stellen. Bij elke KVT-productie is ze present. Op de scène of achter de schermen - altijd wordt er op haar een beroep gedaan. Voor een interview naar aanleiding van haar 25-jarig jubileum stelt ze zich dan ook nog heel bescheiden op ook - en eigenlijk is dat ten onrechte. Trek maar zelf de conclusie na het lezen van volgend interview met Maria! Beste Maria, in hoeveel KVT-producties heb je op de planken gestaan?

Ik denk dat het er ongeveer 18 moeten zijn, al weet ik dat niet exact!

Dan zal ik maar niet vragen zeker naar het aantal producties waarvoor je de kleding hebt verzorgd?
In feite is dat een makkelijkere vraag: bijna voor alle stukken heb ik dat voor mijn rekening genomen! Niet enkel de kleding trouwens, maar ook voor gordijnen en zo verder. Zeg maar: aan alles waar naald en draad aan te pas komen!

Welke zijn de toneelstukken die je zo zijn bijgebleven?

Oh, dat zijn er wel een paar! Maar de allermooiste herinnering heb ik toch aan 'De parochie van Miserie'. Verder zijn er 'De ingebeelde zieke' - en natuurlijk 'Het Kerkhofclubje'.

Is het KVT het enige gezelschap waar je op theatervlak actief bent geweest?
Neen, voordien ben ik ook nog aangesloten geweest bij het operettegezelschap De Vreugd van Diest - evenals bij het zangkoor.

Juanita Banana
De nonnen van Navarone
Lessen in liefde

Heb je er in die kwarteeuw ooit spijt van gehad dat je deze hobbyweg bent ingeslagen?
Geen moment!!!!

Als ik vraag naar de meest memorabele anekdotes, blijft ze het antwoord schuldig. Ik denk dat er altijd heel veel plezier is geweest met ons Maria. Wat het acteren betreft, heeft ze wel ondervonden dat ze de teksten niet meer zo vlot kan onthouden als vroeger.

Maar ze wist me nog vertellen dat ze er nog zo lang mogelijk mee doorgaat om aan de diverse activiteiten van het KVT deel te nemen. Zo'n bezige bij kan het gewoon niet laten, zullen we daar maar bij denken! Haar hart ligt nu eenmaal bij de spelers en bij het publiek. Jong en oud houdt van ons Maria !

Maria, we wensen je allemaal een prachtige viering toe voor 25 jaar KVT! Je vertolking in 'Buren- Baby' toont nogmaals je veelzijdigheid aan. Laat de mensen nog maar eens goed lachen!!!! We wensen je ook voor de komende jaren nog heel veel succes toe en plezier met al je bezigheden!

De Spaanse hoer
Jaja maar neenee
Buren baby