Programma 2024-2025

Helden

Helden

door Gérald Sibleyras in een regie van Hans Ligtvoet

René, Gustave en Fernand verblijven in een huis voor oud-strijders. Drie mooie, grappige, aandoenlijke portretten van mensen die gestreden hebben aan het front en nu trachten te strijden tegen de verveling. Ze kibbelen over hun verzorgster, over hun herinneringen, over hun dromen of ze wiegen gewoon mee met de populieren aan de overkant. Op een dag besluiten ze hun ervaring en deskundigheid als ex-soldaten aan te wenden om uit het rusthuis te ontsnappen. Een prachtstuk over ouder worden, over bijna doodgaan, maar ook over kracht, wijsheid, humor en deugddoende rust.

Deze "Best Comedy" was jarenlang publiekslieveling in Londen!

Op 20, 21, 27, 28, 30 september - 4 en 5 oktober 2024

Mijn zwarte doos

Mijn zwarte doos

door Paolo Genovese, bewerking en regie Wannes Vanderstukken

Zeven vrienden spreken af voor een hapje tapje tijdens de maansverduistering.

Ze willen, zoals ze dat wel vaker doen, samen genieten, grappen en grollen maken. De sfeer zit er goed in. Om de avond nog meer op te vrolijken, besluiten ze een spelletje te spelen. Plots verandert de sfeer, want er worden heel wat geheimen onthuld. Het smakelijk vertier maakt plaats voor serieuze gesprekken en zure oprispingen. Door dat verdomde spel ontdekken ze al snel dat het, zowel in de liefde als in de vriendschap beter is om niet alles te weten.

Een heel verrassend, boeiend, prettig stuk met veel humor.

Op 15, 16, 22, 23, 26, 28, 29 en 30 november 2024

Verloren kinderen

Verloren kinderen

door Wim Poeck, naar een droom van Dieter Declercq

September 1944. Een bommenwerper die terugkeert van een missie over Duitsland stort neer in een bos in Schaffen. Hij raakt een bunker die deels instort. Een fait divers in de oorlog. Behalve voor een tiental jongeren die, schuilend in die bunker, de crash overleefd hebben. Maar de buitenwereld is hen vergeten.

Zeven jaar lang al overleven ze daar. Maar hoe doen ze dat ?

Hoe gaat het met hen en vooral… waarom komen ze niet naar buiten?

Over verdriet, hoop, angst en vriendschap.

Op 17, 18, 25 jan. 2025 om 20u30 - 26 jan. 2025 om 15u00

Loslopende vrouwen

Loslopende vrouwen

door Haye van der Heyden in een regie van Chris Mazarese

Drie dames - moeder, dochter, grootmoeder - zijn helemaal op elkaar aangewezen.

Ze proberen het zo goed mogelijk te doen, maar maken telkens weer dezelfde fouten. Alle drie kunnen of willen ze zich niet binden aan een man. Hun buur Frank zit vaak op zijn dakterras. Hij is een man die elke kans op een relatie - min of meer noodgedwongen - aangrijpt. Als hij in slaap valt, wat niet zo ongewoon is, gebeurt er iets onverwachts. In rauwe, maar steeds relativerende en soms ronduit hilarische dialogen wordt de ziel van drie generaties vrouwen blootgelegd.

Briljante komedie met een scherp oog voor details.

Op 21, 22, 28 februari - 1, 4, 7 en 8 maart 2025

Viva la mama

Viva la mama

door Linda A. Carson, Jill Daum, Robin Nichol, Barbara Pollard,

Deborah Willams en Alison Kelly, vertaling en regie Marie Goossens

Zes Canadese ooit succesrijke, professionele acteurs voelden zich na het moederschap "amateurs": verfomfaaid, kreukelig en uitgeput door slaapgebrek.

Een groepstherapie leek de ultieme uitweg: "Mom's the Word" was geboren! In schokkende details, maar met ongewoon veel humor worden alle belangrijke elementen van het opvoeden van kinderen behandeld. Wereldwijd werd het een daverend succes. En nu in ons KVT als NEDERLANDSTALIGE PREMIÈRE!

Een muzikale show, met een intieme heerlijke kijk op het moederschap!

Op 18, 19, 25, 26, 29 april - 1, 2 en 3 mei 2025

Neem nu een abonnement

5 juni 2024