175 jaar

Programma

God van de slachting

door Yasmina Reza in een regie van Chris Mazarese

Als je de titel ziet, denk je misschien niet direct aan een komedie, maar dat is deze heerlijke theatervoorstelling wel. Twee echtparen komen bij elkaar om te overleggen in verband met een incident op de speelplaats van de school. Hun elfjarige zoontjes hebben het met elkaar aan de stok gekregen en een van hen moet daardoor wat tanden missen. Wat aanvankelijk begint als een beschaafde conversatie, verandert al gauw in een snedige woordenwisseling, om te ontaarden in heftig verbaal geweld. Een fles sterke drank maakt de chaos compleet!

Onthutsend, genadeloos scherp, ontmaskerend, maar vooral geweldig geestig!

Op 22, 23, 26, 29, 30 september - 2, 6 en 7 oktober 2023

Dinez in de sneeuw

door Mathias Sercu in een regie van Dirk Reynaerts en Eva Van Hoecke

Kurt is ongeneeslijk ziek en trekt met zijn vrouw Leen voor een weekend naar het dorpje Dinez in de Ardennen om daar in alle rust nog van elkaar te genieten. Al snel blijkt echter dat hij ook zijn broer Geert en schoonzus Nora heeft uitgenodigd. Kurt weet dat hij gaat sterven, maar dat mondt niet uit in dramatische huilerige taferelen. Integendeel: er wordt - ietwat uitvergroot en vaak met de glimlach - een beeld geschetst over wat mensen doen als ze hun leven of dat van een geliefde plots ingekort zien.

Humor en pijn: die twee lijken vreemd genoeg samen te gaan en geven kleur en pit. Een aanrader!

Op 17, 18, 21, 24, 25, 27 november - 1 en 2 december 2023

DNA

door Dennis Kelly in een regie van Laura Fonteyn

Een groep tieners doet iets slecht. Iets heel erg slecht.
Ze raken in paniek.
Ze verdoezelen het.

Het brengt hen dichter bij elkaar.
Tot hun geheim naar boven dreigt te komen...

Aangrijpend en soms hilarisch met een donker kantje.

Op 19, 20, 26, 27 jan. 2024 om 20u30 - 28 jan. 2024 om 15u00

Nonsens

door Dan Goggin in een regie van Wannes Vanderstukken

Door een foutje met de vissoep zaten tal van nonnen in een klooster letterlijk aan hun laatste avondmaal. Er is echter geen geld om hen een deftige begrafenis te geven. De overgebleven zusters besluiten een liefdadigheidsshow te organiseren om toch een keurige afwerking alsnog mogelijk te maken. Ze wagen zich hiervoor aan het variété- en showgebeuren en stoppen er ook hun eigen verhaal in over hun roeping en hun rol in het leven. Sommige zustertjes komen daarbij wel heel frivool uit de hoek, want ja... onder dat habijt zit (gelukkig) ook maar een mens.

Dolkomisch van het begin tot het eind! Live muziek, live gezongen!

Op 1, 2, 5, 8, 9, 11, 14, 15 en 16 maart 2024

Er is er eentje jarig!

door Marc Camoletti in een regie van Roel Vanderstukken

Bernard nodigt zijn minnares voor zijn verjaardag uit in zijn chalet, ondanks het feit dat zijn vrouw Jacqueline er ook zal zijn. Om zijn amoureuze avontuurtje met Brigitte te verdoezelen, nodigt hij ook zijn beste vriend Robert uit, die de opdracht krijgt door te gaan voor de minnaar van Brigitte. Die is er helemaal niet mee opgezet, want hij kent Brigitte helemaal niet. Wie is wie? 'Ik weet nauwelijks nog wie ik zelf ben', roept één van de personages uit. Een heerlijk gecompliceerd verhaal waarin de toeschouwer constant op het verkeerde been wordt gezet.

Intriges, verrassingen, komische wendingen. Happy Birthday!

Op 26, 27, 30 april en 3, 4, 6, 9, 10 en 11 mei 2024

Extra in het feestjaar

175 jaar jong

Bijzondere gebeurtenissen vragen om bijzondere festiviteiten, speciaal voor ons trouw publiek en alle sympathisanten van het KVT! We stoppen ons logo in een nieuw en hypermodern jasje.
Je zal in Diest een fototentoonstelling kunnen bewonderen over de geschiedenis van het KVT op verschillende locaties in onze prachtige stad en voor de bierliefhebbers is er een feestelijk KVT-bier.

KVT-party

Op 2 november houden we een party in de spiegeltent op de Grote Markt. Iedereen welkom.

Slotfeest

25 mei 2024

Wij vieren de 175ste verjaardag van het KVT met een openluchtfeest met optredens en livemuziek!

Voor jong en minder jong, voor iedereen die zin heeft in een party.

Noteer alvast deze data.
We hopen zeker dat jullie erbij zullen zijn!

13 april 2023