Back 

Seizoen 2017-2018

1. Komen (vr)eten

door Jeroen Maes in een regie van Hans Royaards

Heerlijk gekruide komedie

Dit is geen nieuw kookprogramma maar wel een prettig gestoord theaterstuk – gebaseerd op de bekende tv-reeks. Vier onbekenden gaan bij elkaar eten en geven elkaar punten op gastronomie, op sfeer en op gezelligheid (“een welverdiende 5”). Marie-Christine, de gastvrouw, is heel erg één met de kosmos. Romy is wat naïef. Lucas draagt het hart op de tong en Jaco is de gevoelige kerel. Dat ze alle vier in een andere wereld leven, is snel duidelijk. Vier extreme typetjes die elk hun geheimpjes hebben...

Een grappig, luchtig stuk met verrassende wendingen. Een zorgeloos avondje schuddebuiken. 

Op 15, 16, 22, 23, 26, 29, 30 sept. - 2, 6, 7 okt. 2017


2. De schone smeerlap

door Pierre Chesnot in een regie van Wim Poeck

Hilarisch blijspel

François, een charmante man met een vlotte babbel, heeft een voorliefde voor knappe vrouwen en dat zorgt voor problemen. Geestig om zien, hoe de dames bezorgd om hem zijn en hoe ze onderling zijn gedrag vergoelijken. François kent immers ‘de kneepjes van het vak’, kruipt telkens in de slachtofferrol en windt zo de vrouwtjes om de vinger. Blijft dat goed gaan of wordt het uiteindelijk dan toch een nachtmerrie voor “Le beau Salaud”?

Schitterend hoe de verhoudingen weergegeven worden. Een stuk vol subtiliteit en een garantie voor een avond lekker grinniken. 

Op 24, 25 nov - 1, 2, 5, 8, 9, 11,15 en 16 dec. 2017

Opgelet nieuwe data!

 

3. Ajax

Bewerking en regie door Cathy Vanderstappen naar Sofocles

Klassieker in een modern jasje

In deze spannende “real life” video game is Ajax de ultieme oorlogsheld. Na het verlies van zijn legermakker Achilles en het verraad van adviseur Odysseus keert hij zich tegen zijn opperbevelhebbers. Gesteund door zijn “pack” én vriendin Tekmessa probeert hij een weg uit zijn persoonlijke oorlogsspel te vinden. Vraag is of hij deze keer zal eindigen als grote overwinnaar of het

onderspit zal delven? Wordt Ajax door zijn spelkeuzes opnieuw de held of eindigt hij deze keer als “beschadigde” gek?

Een gevaarlijk spel waarin de keuzes het levenslot bepalen. 

Op 19, 20, 26, 27 jan. 2018 om 20.30u en 28 jan. 2018 om 15.00u

 

4. Alles went behalve een vent

Door Dick van den Heuvel in een regie van Wannes Vanderstukken

Prachtige relatiekomedie

Gezond, fit, financieel onafhankelijk, een goede band met hun kind, twee dotten van kleinkinderen en een leuk huis. Wat wil je nog meer? “Niets,” antwoordt hij, terwijl hij klaagt over politiek, voetbal, computers en de buurt. “Veel,’ antwoordt zij. Zij is in voor iets nieuws. Hij snapt er niets van... of wil het niet snappen. Zal een studiereis naar Rome het fort, dat hun huwelijk is, dan toch uiteindelijk doen instorten?

Een prachtig, geestig verhaal over houden van en over samen oud worden. Herkenbaar, authentiek, ontroerend, met veel humor én een première voor Vlaanderen! 

Op 23 en 24 feb. - 2, 3, 6, 9, 10, 12, 16 en 17 maart 2018

 

5. Schoonzusjes

door Eric Assous in een regie van Roel Vanderstukken

Sprankelende, Franse komedie

Drie broers spreken jaarlijks af voor een etentje, dik tegen de zin van hun vrouwen, die allesbehalve beste vriendinnen zijn. De mannen zijn alle drie succesvol in hun vak. Wat begint als een gezellig etentje, mondt algauw uit in een giftig steekspel tussen de schoonzusjes en hun respectievelijke mannen. En dan is er de onverwachte gaste, die paniek zaait bij de mannen en de vrouwen op stang jaagt. Want ze is jong, knap en...vrij.

Deze hilarische komedie over leugens, rivaliteit en bedrog herinnert er ons aan dat mannen – soms – lafaards zijn en vrouwen – meestal – meedogenloos. 

Op 20, 21, 27 en 28 april -  1, 4, 5, 7, 11 en 12 mei 2018

Copyright 2018 by Gery Spirinckx